Meny

Bemästra fransk grammatik

Tips och tricks för att lära dig fransk grammatik

Lär dig fransk grammatik, hitta hjälp.

Grammatik blir snabbt jobbigt och frustrerande när man ska lära sig nya språk. Allt vi egentligen vill är att gå ut och beställa en baguette på stan, lära känna nya människor på stan och använda vårt nyfunna språk för att ta sig runt på stan i Paris. Grammatik behöver inte vara tråkigt, i den här guiden listar vi verktyg, tips och tricks för att bli bra på fransk grammatik.

På Yepstr har vi duktig och erfaren läxhjälp för franska eller andra ämnen som du vill lägga extrakrut på.

Ladda hem Yepstr-appen

Varför är grammatik viktigt?

Grammatik beskrivs sällan som inspirerande. Det är ett av de ämnen som många känner är allra jobbigaste, samtidigt som det också är det ämne som är ovanligast att söka upp läxhjälp inom. Många väljer helt enkelt bort grammatik.

Läxhjälp inom fransk grammatik kan dessutom känns uppgivet om man inte förstår varför det är viktigt. För att förstå varför grammatik är så viktigt måste vi diskutera vad det innebär att bemästra det. Förståelse för grammatik gör att du enklare når fram i skrift, klarar av att läsa mer och hjälper dig att förstå andra språk. För medan det franska språket och italienska har helt olika ljud och stavning så är grammatiken densamma, vilket gör att de flesta fransmän förstår italienare och vice versa.

Man kan säga att meningar finns för att vi ska förstå ord, grammatik finns för att vi ska förstå meningar.

Hur studerar jag grammatik?

Grammatikstudier sker oftast väldigt gammalmodigt, med repetition och övning i fokus. Men nuförtiden finns det även en uppsjö av hjälp att få.

Uppdatera din teknik

Det är enkelt att fastna i en traditionell repetitionsteknik i hopp om att man ska kunna banka in grammatikens regler efter tillräckligt mycket repetition. Det är tråkigt, funkar inte och skapar bara agg gentemot ett annars ganska roligt ämne.

Hitta en studiepartner

Som barn lär vi oss språk genom att prata med våra föräldrar, se på film och lyssna på andra som pratar. Det gäller grammatik såväl som allmänt tal. Du bör därför använda samma metod för att lära dig franska och fransk grammatik. Använd franska verb för att förklara saker för din studiepartner och låt dem läsa det till dig på svenska. På så sätt förstår ni snabbt värdet av grammatiken och ökar därmed inlärningen.

Ta hjälp av dem som kan

Hitta någon som redan har gått igenom hela den processen som du nu befinner dig i. Hitta läxhjälp i franska hos Yepstr.

Verktyg för lärande

Dina föräldrar använde minneslappar, dina morföräldrar gjorde det och alla däremellan har gjort det. Metoden är enkel men känns lätt utdateradnär man kollar på alla verktyg som finns idag för att studera franska:

  • Arbetsblad och övningar: Bonjour de France har ett omfattande bibliotek för grammatiska övningar och arbetsblad anpassade efter din nivå. Besök Bonjour de France.
  • Spel och utmaningar: Kanske det populäraste och bästa spelet på marknaden. Duolingo hjälper dig komma igång med språket som aldrig förut. Du kan få poäng, tävla mot vänner och följa din utveckling in i detalj. Din motivation blir din läxhjälp i franska. Testa Duolingo!
  • Språkresor. Inte ett verktyg i sig, förstås. Men att åka på en språkresa kan sätta fart på din franska på en gång. Läxhjälp i franska är aldrig närmare än vad det är när du är på plats i Frankrike. För mer om språkstudier besök Education First, världens största språkstudieförmedlare.

Lär dig franska med Yepstr Att hitta någon att läsa franska tillsammans med är superviktigt för ditt lärande. Det skrivna språket och grammatiken är viktiga för att du ska lära dig språket på riktigt och långsiktigt, men att få in det talade är det som håller upp motivationen. Via Yepstr kan du hitta ungdomar i ditt närområde som har läst franska i fyra till sex år, eller talar sedan barnsben. Genom att mötas upp och studera tillsammans med en mer erfaren franskastudent kan du lära dig av deras bästa tips och erfarenheter.

Hitta läxhjälp för språk via Yepstr

Ladda ner vår app

Hur kan våra drivna ungdomar hjälpa dig?

Vi har tusentals ungdomar i Sverige som vill hjälpa dig

  • Hjälp grannskapets ungdomar ut i arbetslivet!
  • Säkert & försäkrat genom If försäkringar
  • Kostar ca. 90-120 kr/tim beroende på ålder och erfarenhet
  • För företag som önskar att använda Yepstrs talanger är priset 220 kr/tim exkl. moms och då har vi redan paketerat in lönen på 120 kr/tim, semesterersättning, sociala avgifter och försäkring.